Met meer dan 37400 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!          Automotive4all.nl. Meer heeft u niet nodig!

Rubrieken

Hoe werkt zoeken binnen de "Rubrieken"


Stap 1
- Klik op één van de Rubrieken bijvoorbeeld "Autobedrijven".
Een nieuwe pagina met subrubrieken wordt weergegeven om uw zoekopdracht te verfijnen (zie foto hieronder)
Stap 2
- Klik op één van de subrubrieken en vink een categorie aan.
               U kunt uw zoekopdracht verfijnen door meerdere categorieën in verschillende subrubrieken aan te vinken. (zie foto hieronder)

Bij elke categorie die u aanvinkt verschijnt automatisch de adressenlijst van de bedrijven die aan uw zoekopdracht voldoen.
(zie foto hieronder)


Stap 3
- Klik op een bedrijfsnaam en u vindt alle gegevens en informatie over dit bedrijf. (Zie foto heironder)
 
Direct zoeken op
Wilt u niet op rubrieken zoeken dan kunt u ook in één van de lege velden direct zoeken op trefwoord, plaats, provincie of postcode.
Deze velden vindt u bovenaan de pagina. (Zie foto hieronder)Uitleg

Onder de aandacht

Ga terug naar adressenlijst
Bedrijfsvermelding aanpassen!

Dometic Benelux B.V. - WAECO by Dometic Group

 

Adres, contactgegevens & route

Ecustraat 3
4879 NP ETTEN-LEUR
 076 5029000
 076 5029010
 076 5029019

www.dometic.com
Toon kaart

Bedrijfsomschrijving

Dometic GROUP De Dometic GROUP is een klantgerichte wereldleider op het gebied van innovatieve vrijetijdsproducten die het leven in de caravan, camper, truck, personenauto en boot compleet maken. De groep voorziet zowel de professionele - als de vrijetijdsmarkt van een complete range airco dakunits, koelboxen/- kasten, markiezen, verlichtingssystemen, kookgerei, hygiënische inrichtingen, generators, comfort- en veiligheidsoplossingen, vensters, deuren en vele andere producten die het leven onderweg aangenaam en makkelijker maken. Daarnaast levert de Dometic GROUP de benodigde werkplaatsapparatuur om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren aan auto aircosystemen. Speciale koelkasten voor hotels, kantoren en medische inrichtingen worden eveneens door de Dometic GROUP ontwikkeld en geproduceerd evenals de op maat gesneden wijnkoelkast. De producten van Dometic worden in bijna 100 landen verkocht en hoofdzakelijk in eigen fabrieken geproduceerd.

Bedrijfsprofiel

De automotive divisie van Dometic WAECO

De automotive divisie van Dometic WAECO, onderdeel van de Dometic GROUP en gelokaliseerd te Emsdetten, is een toonaangevende leverancier van comfort producten voor de automotive markt en autowerkplaats. De divisie biedt een breed scala aan producten voor OEM en after market, van niche producten voor auto's, vrachtwagens en bedrijfswagens tot aan werkplaatsapparatuur voor service en onderhoud van voertuig airconditioningsystemen.

De producten worden verkocht via autofabrikanten, importeurs, groothandels, winkelketens, tankstations, werkplaatsen of rechtstreeks door lokale verkoopvertegenwoordigers. De divisie is op verschillende productgebieden marktleider.


Kwaliteit, verscheidenheid en innovatie, gecombineerd met een uitgebreid dienstenaanbod – Dometic WAECO biedt veel voordelen ten opzichte van haar grootste concurrenten.

Een belangrijk competitief voordeel is het feit dat Dometic WAECO haar eigen ontwikkeling en productie faciliteiten heeft in o.a. China, USA, Zweden, Italië en Duitsland en daardoor in staat is met de regelmaat van de klok nieuwe en vooral toonaangevende producten voor de automotive markt te brengen.


Een van de redenen achter het succes van WAECO automotive is de combinatie van toegewijde medewerkers en de sterke partnerschappen tussen haar Europese sales organisaties en hun OEM en  after market klanten.


Marktcijfers

Dometic WAECO is onderdeel van de Dometic GROUP en is partner van fabrikanten ten aanzien van mobiele koeling, elektronica en airco service stations.


# 1 in mobiele koeling voor koelboxen
# 1 in geruisloze compacte koelkasten
# 1 in truck dak airconditioning
# 3 in elektronische accessoires voor auto's
# 3 in airconditioning service stations


Automotive Strategie

De automotive strategie blijft gericht op sterke groei, voornamelijk door zich te blijven concentreren op eigen productontwikkeling en uitbreiding van het productgamma voor de automotive markt.


Inspanningen om partnerschappen aan te gaan met importeurs door het gebruik van diverse marketing- en sales initiatieven zijn ook een belangrijke stap in de versterking van de verkoop- en geografische dekking. De divisie heeft de ambitie om haar activiteiten uit te breiden en wereldwijd een groter marktaandeel te verkrijgen. Dit zal onder andere worden gerealiseerd door het verhogen van de afzet met R1234yf airconditioning service stations uit het hogere kwaliteitssegment.


Personenauto

Tegenwoordig rijdt het merendeel van de mensen een auto. Velen van hen zijn dagelijks onderweg voor of naar het werk.

Dometic WAECO heeft een uitgebreid assortiment op de markt gebracht dat het autorijden niet alleen comfortabeler maakt, maar zeker ook veiliger.

Denk hierbij aan:
SCM goedgekeurde digitale CAN-bus alarmsystemen (12 en 24 volt),
koeling voor in de auto,
cruise controls, elektronica,
voertuig aircosystemen,
voertuig voorverwarmingssystemen en koffiezetapparaten.


Vanaf nu kan iedereen comfortabel en veilig op weg.


Truck & bestelwagen

Voor personen die het grootste deel van hun tijd aan het verkeer deelnemen is het bijzonder prettig wanneer zij dit kunnen doen in een veilige en comfortabele omgeving.

Daarom hebben wij speciaal voor trucks & bestelwagen een productlijn op de markt gebracht die het voor de chauffeur zeer aangenaam maakt.

Denk hierbij aan:
standairco units,
mobiele koeling,
camera-monitor systemen,
voertuigaccessoires,
mobiele keukenoplossingen en elektronica.


Brandende passie voor airconditioning

De man binnen het enginering team achter de ontwikkeling en productie van de nieuwe R1234yf WAECO airconditioning service stations is de Duitse ingenieur Franz Josef Esch.
Hij was er al vanaf het begin bij toen voertuigairconditioning gemeengoed werd en geniet nog steeds van het beïnvloeden van de ontwikkelingen binnen de Europese auto-industrie.

Op de airconditioning afdelingen van de Duitse autofabrikanten knikt men waarderend wanneer de naam Franz Josef Esch wordt genoemd.

De ingenieur behoort tot een van de eerste figuren die zich sinds eind jaren '80 bezighoudt met de ontwikkeling van automotive airconditioning en zich de laatste 10 jaren concentreert op het gebied van ontwikkeling en productie van High-end airco servicestations.


Reeds jaren heeft hij ook zitting in de "Werkgroep" van de Vereniging van Duitse Automobielfabrikanten (VDA), opgericht met het doel te blijven innoveren op het gebied van airconditioning en de daaraan gerelateerde service, waarbij gebruiksvriendelijkheid en technische veiligheid een overheersende rol heeft.

Het servicen van een airconditioning moet zo makkelijk en voordelig mogelijk te doen zijn voor elke werkplaats, volgens de filosofie van de Duitse ingenieur.


Eigen identiteit

Sinds 2005 produceert WAECO de ASC service centers zelf in haar eigen productiefaciliteit te Emsdetten (Duitsland). Dometic WAECO vindt het zeer belangrijk om altijd oplossingen te creëren voor gepatenteerde AirCon producten, die gebaseerd zijn op de behoeften van de individuele autofabrikanten. Hierin heeft WAECO al meer dan 20 jaar ervaring.


We concentreren ons voornamelijk op het continu verfijnen en ontwikkelen van onze (nieuwe) producten. Als het gaat over het toepassen van nieuwe functies voor een airco servicestation is het credo altijd: “Het moet het toestel significant beter maken”. De innovatieve moet altijd een doel hebben.

We vinden het erg belangrijk om goed te luisteren naar de feedback die wij van service technici ontvangen uit onze eigen klantenkring en onze eigen ervaringen in de praktijk. Deze ervaringen zijn van onschatbare waarde in de ontwikkeling van nieuwe producten”. Daardoor heerst op de ontwikkelingsafdeling dan ook het motto: “Vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard". Een motto dat krachtig wordt uitgedragen.

Dometic WAECO legt de lat voortdurend hoger en is niet bang om te worden ingehaald door andere fabrikanten die zich toeleggen op airco servicestations.

We ontwikkelen en produceren ook merkspecifieke service centers. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de autofabrikanten in kwestie. Hierbij moeten onze producten altijd voldoen aan de strengste eisen betreffende kwaliteit, precisie, gemak en veiligheid, anders kun je het als toeleverancier wel vergeten.


Milieu

Ons milieubeleid is gebaseerd op een benadering die de hele cyclus omvat - het design, de productie, het gebruik en de afvalverwijdering.

Maar ook andere factoren zoals wettelijke vereisten, wensen en eisen van klanten en toekomstige trends spelen een belangrijke rol binnen Dometic WAECO.


We streven voordurend naar een zo klein mogelijk effect op het milieu. Een deel van onze koelproducten heeft al een energieklasse A label en dat zullen er in de toekomst meer worden.

Heeft u interesse of zou u meer informatie over onze producten willen ontvangen?
Aarzel dan niet! Het Dometic WAECO team staat altijd voor u klaar.

Ook kunt u op onze website www.dometic-waeco.nl  & www.airconservice.nl kosteloos een van onze catalogi aanvragen, zodat u op uw gemak een beeld kunt krijgen van onze productlijnen.

  

Trefwoorden/tags

airco dakunits, koelboxen, koelkasten, markiezen, verlichtingssystemen, kookgerei, hygiënische inrichtingen, generators, comfortoplossingen, en veiligheidsoplossingen, werkplaatsapparatuur, aircosystemen

Fotoreportage bedrijf